Pe masura ce majoritatea celor ce traiesc in saracie raman saraci, multi oameni devin foarte bogati. Un raport din 2006 al unei institutii a Natiunilor Unite a aratat ca cei mai[...]

Plasticul

poza

Plasticul este un polimer. Polimerii sunt lanturi lungi de molecule compuse din multe unitati mai mici, repetate de multe ori. Aceste unitati sunt deseori o combinatie de carbon si hidrogen. Alte elemente precum oxigenul, clorul, fluorul, nitrogenul, siliconul, fosforul si sulful pot fi adaugate in compozitia moleculara a polimerilor pentru a le schimba proprietatile.

Platicul poate fi modificat, modelat, extrudat si pus in diferite forme. Plasticul este rezistent, sigur (pentru ca aproape nu poate fi rupt), usor (astfel, necesita mai putina enegie pentru transport), igienic si poate fi reciclat si refolosit.

Exista multe tipuri de plastic. Cele mai des intalnite tipuri au un cod care ajuta la separarea lor in mai multe categorii. Priviti urmatoarele tipuri de plastic, codurile si produsele fabricate din ele.

Noiembrie
Resurse
Jocuri