In mare parte a Africii Subsahariene si a Asiei de sud, copii primesc in medie intre 4 si 7 ani de educatie. In tarile industrializate, primesc intre 15 si 17 ani. Astazi, 870 d[...]

Plasticul

poza

Plasticul este un polimer. Polimerii sunt lanturi lungi de molecule compuse din multe unitati mai mici, repetate de multe ori. Aceste unitati sunt deseori o combinatie de carbon si hidrogen. Alte elemente precum oxigenul, clorul, fluorul, nitrogenul, siliconul, fosforul si sulful pot fi adaugate in compozitia moleculara a polimerilor pentru a le schimba proprietatile.

Platicul poate fi modificat, modelat, extrudat si pus in diferite forme. Plasticul este rezistent, sigur (pentru ca aproape nu poate fi rupt), usor (astfel, necesita mai putina enegie pentru transport), igienic si poate fi reciclat si refolosit.

Exista multe tipuri de plastic. Cele mai des intalnite tipuri au un cod care ajuta la separarea lor in mai multe categorii. Priviti urmatoarele tipuri de plastic, codurile si produsele fabricate din ele.

Octombrie
Resurse
Jocuri