Fabricarea a 1 milion de tone de sticle de plastic din materiale virgine (petrol si alti combustibili fosili) genereaza aproximativ 732.000 de tone de gaze cu efect de sera.

Mineritul si combustibilii fosili

poza

Toti combustibilii fosili trebuie extrasi din pamant, direct de la sursa. Mineritul si transportul combustibililor fosili trebuie organizat cu atentie maxima, pentru a preveni producerea unor efecte negative asupra oamenilor, animalelor si a mediului.

Mineritul carbunelui se face in cariere uriase sau galerii si tunele lungi, sapate adanc in pamant. Cantitati mari de roca ce contin carbune sunt scoase din pamant si procesate pentru a inlatura impuritatile nedorite. Tot materialul nedorit trebuie apoi inlaturat: fie aruncat, fie depozitat.

In trecut, mineritul se efectua fara consideratie fata de contaminarea solului, apei sau a aerului. La momentul actual, majoritatea activitatilor miniere trebuie sa implementeze un program de mediu pentru reducerea contaminarii si reabilitarea mediului. Din aceasta cauza, companiile ce desfasoara activitati miniere trebuie sa isi monitorizeze activitatile si felul in care acestea au impact asupra mediului inconjurator.

Februarie
Resurse
Jocuri